Thursday, September 6, 2012

satay at amirah's

memang takdir agaknye. kalau esok tu nak balik uni bukak tahun baru, hari tu mesti jumpa aizat n lizzie. Last year lepak beraya kat rumah lizma. Hari berbakar satay kt rumah old classmate skolah menengah dulu, Amirah.

Ingatkan datang-datang dapat la penuhkan perut.Alih2 arang pun x dibakar lagi. Kami pulak tetibe jadi first guest. Memang kene jadi tukang hidupkan api la. susah nak hidupkan api nye. So kami guna 'cheapcode'. bakar arang kt dapur gas dulu.haha. boleh pulak. ni kalau kat campsite ni, mampus kebuloq! haha.



pencubaan menghidupkan api yg sgt susah


The moment of glory bebeh! hidup pun..haha













Tak ramai pun yang dapat datang sbb mostly dah start packing barang or even dah balik uni masing-masing dah pun. aku pulak, esok dah nak balik setelah 2 bulan lebih cuti. haih. sebak nk tinggalkan kuantan ni.

Masa kt umk dulu. pernah terfikir. "damn. I forgot what it's like to live in a home."
skang ni pulak terfikir.. "damn. I forgot what it's like to live in a hostel"

aku sedar, x lama lagi aku akan lupa macam mana rasa duduk kat rumah. makan free. takyah fikir pasal duit, surviving and it is kinda sad.

Tapi normal la kan. Tolak fikiran negative macam tu. At least I got some good news. 3rd year student bertiga je dlm bilik. that is a relief!