Thursday, August 30, 2012

hari potong jambul buat si budak kuat menangis.

25 ogos baru-baru ni. Kami ade buat majlis aqiqah dan potong jambul si kecik danish aryan.

Biasanya kalau ada event ape-ape mesti Izzah ada. Kali ni tak de. So it felt kinda weird. Like my sister said, pemeriah majlis tak ada.sedih.

Tipah and Suza dapat datang. so happy! Tapi lizzie tak dapat datang so we decided to pergi rumah dye.Bukan nak beraya pun.. nak jumpa je. Last2 dapat duit raya. Tak sangka dah tua bangka dapat lagi. yeah.. grown ups sucks!haha

Majlis aqiqah berjalan lancar dan end of the day sungguh memenatkan but at least I got to spend time with my three bestfriend from school yg dah dekat dua tahun tak jumpa!kecuali lizie. I always lepak dengan dye.



gambar cambaguih ngan baby.haha




dengan kawan-kawan sepermainan masa kecik2 dulu.






kesian.muka penat.kene paksa untuk stay sampai majlis habis.huhu


bacaan yassin








haha.budak kecik kene balut.


kat rumah lizzie.


Masa berborak dengan Suza and Tipah the other day.. suza ada cakap sesuatu yang memang aku rasa ayat tu takkan boleh lupa.

" Bila berborak pasal kawan2 satu kelas kita ni, saya rasa macam kita je yg tak berubah."


well, time do changes people. Just wonder why do we still haven't change? haha.

I guess we're still not ready to grow up.



syawal 2012

firstly nak ckp sorry kat imah sbb beliau dah lama request nk tgk gmbar raya..
Tapi rasa mcm malas pulak nk upload kat fb so I told her to wait me post it on my blog.
So it was like a week ago or lebih kot. Sorry it took a lot of time to find the mood. haha.

Raya tahun ni agak hambar. Hell, it has always been like this since abah dah tak ade.

Raya tak meriah mungkin sebab tak balik kampung beraya.

Luckily, abang ipar come from big family and from Pahang, mereka datang beraya kat rumah on the first syawal. On the third syawal, kami pulak pergi visit family and saudara mara mereka. And also pergi beraya kat rumah tok sedara kat bukit kuantan.


duit raya? tak sangka dapat lagi tahun ni. tapi dua orang je bagi. my sister and nenek sedara.sedih betul jadi grown ups ni.


danish aryan dipakaikan baju melayu yg gedabak ini. last2 kene tukar jugak. sbb nampk mcm kene balut dengan kain je. haha

new family

nah. family shot.

tokmi dengan aryan.

yeah.masih gemuk walaupun sebulah berpuasa.er.tolak 3 hari.

self shot!

rumah pak sedara kepada abang ipar.

That's it. syawal 2012. =) 



Tuesday, August 28, 2012


source: tumblr

p/s: gambar cambaguih ni cam in je ngan lagu ed sheeran dlm blog ni.huuu =)

Friday, August 10, 2012

fat girl.
just when she got the confidence to face the crowd.
someone just crush it down to pieces.
took time to build the confidence again.
that girl is me.

someone used to shout out 'tsunami' when I was walking pass them.
a bunch of guys used to laugh at me when the elevator rings by the time I step on it indicated that it was overload.
some kid my age used to mimic a sound of a giant steps everytime I made a step.

I can list all of them but I guess that is just a waste of time right?

Living the life as a fat ass kid, people would assume I'm getting used to all of the teasing, mocking or the taunting.

No. It killed me to pieces everytime.

Sometimes I admit that I just want to crush their faces until it become a shredded meat. yeah, I sometimes can be a very vengeful person.

or sometimes I just want them to feel how I felt.

However I would say this problem is just about 15% of my problems.

but sometimes, it just get me.

this post is not to seek any of your attention or pity. As a person, I just need someone or something to tell.. to release how I feel. This time, this blog seems like a reasonable medium.