Thursday, December 13, 2012

one of my dream had been 'checked' in my check list of dreams thus, begins another level of my passion that is photography.

it begins with the level of  'you love photography but u suck at Photoshop'

then 'you begin to sorta good at Photoshop but u had a crappy camera'

now i'm on the level of 'you got a great camera, a sorta good at photoshop, but a noob in high techie-techie camera'

so my status is still a beginner.

However, I gotta sorta lazy with the photoshop now. Tee-hee :P



so-called masterpieces. for now.










So I had to work it slowly from bottom. It's fine to suck at first. Everybody sucks at their firsts. It's like the quote from 'Adventure Time With Finn and Jake'

 

till then,
toodles! =)

Wednesday, November 21, 2012

dreams do come true

Alhamdulillah..
dreams do come true.
if we put efforts and heart in it. :D
I have dreamed this since I was 16 years old.
thank you emi rahayu! :)

xde pulak gmba emi rahayu buat masa ni.
tapi gamba hengouts ngan izzah ade. hehe.







Thursday, September 6, 2012

satay at amirah's

memang takdir agaknye. kalau esok tu nak balik uni bukak tahun baru, hari tu mesti jumpa aizat n lizzie. Last year lepak beraya kat rumah lizma. Hari berbakar satay kt rumah old classmate skolah menengah dulu, Amirah.

Ingatkan datang-datang dapat la penuhkan perut.Alih2 arang pun x dibakar lagi. Kami pulak tetibe jadi first guest. Memang kene jadi tukang hidupkan api la. susah nak hidupkan api nye. So kami guna 'cheapcode'. bakar arang kt dapur gas dulu.haha. boleh pulak. ni kalau kat campsite ni, mampus kebuloq! haha.



pencubaan menghidupkan api yg sgt susah


The moment of glory bebeh! hidup pun..haha













Tak ramai pun yang dapat datang sbb mostly dah start packing barang or even dah balik uni masing-masing dah pun. aku pulak, esok dah nak balik setelah 2 bulan lebih cuti. haih. sebak nk tinggalkan kuantan ni.

Masa kt umk dulu. pernah terfikir. "damn. I forgot what it's like to live in a home."
skang ni pulak terfikir.. "damn. I forgot what it's like to live in a hostel"

aku sedar, x lama lagi aku akan lupa macam mana rasa duduk kat rumah. makan free. takyah fikir pasal duit, surviving and it is kinda sad.

Tapi normal la kan. Tolak fikiran negative macam tu. At least I got some good news. 3rd year student bertiga je dlm bilik. that is a relief!


Thursday, August 30, 2012

hari potong jambul buat si budak kuat menangis.

25 ogos baru-baru ni. Kami ade buat majlis aqiqah dan potong jambul si kecik danish aryan.

Biasanya kalau ada event ape-ape mesti Izzah ada. Kali ni tak de. So it felt kinda weird. Like my sister said, pemeriah majlis tak ada.sedih.

Tipah and Suza dapat datang. so happy! Tapi lizzie tak dapat datang so we decided to pergi rumah dye.Bukan nak beraya pun.. nak jumpa je. Last2 dapat duit raya. Tak sangka dah tua bangka dapat lagi. yeah.. grown ups sucks!haha

Majlis aqiqah berjalan lancar dan end of the day sungguh memenatkan but at least I got to spend time with my three bestfriend from school yg dah dekat dua tahun tak jumpa!kecuali lizie. I always lepak dengan dye.



gambar cambaguih ngan baby.haha




dengan kawan-kawan sepermainan masa kecik2 dulu.






kesian.muka penat.kene paksa untuk stay sampai majlis habis.huhu


bacaan yassin








haha.budak kecik kene balut.


kat rumah lizzie.


Masa berborak dengan Suza and Tipah the other day.. suza ada cakap sesuatu yang memang aku rasa ayat tu takkan boleh lupa.

" Bila berborak pasal kawan2 satu kelas kita ni, saya rasa macam kita je yg tak berubah."


well, time do changes people. Just wonder why do we still haven't change? haha.

I guess we're still not ready to grow up.



syawal 2012

firstly nak ckp sorry kat imah sbb beliau dah lama request nk tgk gmbar raya..
Tapi rasa mcm malas pulak nk upload kat fb so I told her to wait me post it on my blog.
So it was like a week ago or lebih kot. Sorry it took a lot of time to find the mood. haha.

Raya tahun ni agak hambar. Hell, it has always been like this since abah dah tak ade.

Raya tak meriah mungkin sebab tak balik kampung beraya.

Luckily, abang ipar come from big family and from Pahang, mereka datang beraya kat rumah on the first syawal. On the third syawal, kami pulak pergi visit family and saudara mara mereka. And also pergi beraya kat rumah tok sedara kat bukit kuantan.


duit raya? tak sangka dapat lagi tahun ni. tapi dua orang je bagi. my sister and nenek sedara.sedih betul jadi grown ups ni.


danish aryan dipakaikan baju melayu yg gedabak ini. last2 kene tukar jugak. sbb nampk mcm kene balut dengan kain je. haha

new family

nah. family shot.

tokmi dengan aryan.

yeah.masih gemuk walaupun sebulah berpuasa.er.tolak 3 hari.

self shot!

rumah pak sedara kepada abang ipar.

That's it. syawal 2012. =)