Wednesday, April 27, 2011

my first choc moist cake ever.

sgt excited ai na show off kt yu olls pasal my first cake ever.
tgh mlam semalam sewaktu kebykan manusia tgh membuta, aku kt dapur.experimenting.jadi ke x kek yg ak buat tu.it took me about 45 minutes to buat kek ni.
my comment,
physically, cun la nyah
rasa-cally, erkk...xberape la nyah!! HAHA..
i'll try perfecting my method next time. kalau jadi, cara2 dye akan di post kat sini sbb kinah mintak.okiessss?*oke mcm org gediksss.*



now here's the real looks of my cake without photoshop-faking it.
fyi, it took me hours to upload those photos.damn berukbeng! skang ni..duk kt ruang tamu, cilok wifi sape ntah and aplod!BAHAHA..thanks anon's wifi.





Sunday, April 24, 2011

cuti.(nk kne isik tajuk entri pun dah mcm kene brainstorm!)

WOW.I'm an active blogger pada musim cuti ni.BOSAN!

okayh..da bole nmpak dah skit2 aktiviti yg akn dilakukan or dirancang pada cuti sem yg sgt panjang ni including

  1. bangi - guna line wimax kakak ak yg laju and download cerita byk2.
  2. ukm - geoscience conference
  3. mid- lepak dgn aina n miey or maybe izah God willing
  4. kl - lepak ngan yana n lyn
  5. kuantan - lepak ngan izzah, tipah, suza n liz
  6. kuantan - lepak ngan cakim n boha. insyaallah
  7. kuantan - kerja!insyaallah
  8. kuantan - habiskan movies n korean drama
  9. kuantan - online lah!
  10. kuantan - games
  11. umk - training utk fasilitator minggu 3M
  12. raya - x sure raya kt ktn atau raya kt UMK! sobsob
  13. minggu 3M
byk x?byk x?byk kan????HAHA.at least I'll have a life cuti ni. harap2 x de la mnambahkn lagi berat yg dah pun berat ni.haha.

fasi

nafizah baru mesej.dye ckp kite org satu geng yg apply utk jadi fasilitator mase minggu 3M utk kmasukan pelajar baru taun ni diterima.WAH!nebes terus mak. mmg nak tp at d same time takut gak.tataw nape. memule igt x nk apply then member ckp sijil dye agak mahal n memandangkan requirement dye adlh CGPA 3.0 keatas, mcm mustahil dah nk dpt 3.0 lepas ni.haha.
so mintak je la.then dpt.kene masuk uni awal. sminggu training n sminggu minggu 3M. wish me luck!

just a little something that i tot i needed it to be in my blog.

you guys don't have to force yourselves to think it is needed to be in your blog to. It's just my opinion that's why I added 'I TOT'. :D




call me lesbian but I tot Emma Stone is freaking hot!

you guys don't have to force yourselves to think Emma Stone is hot. It's just my opinion that's why I added 'I TOT'. :D


LOL! I have to stop doing that or ppl will just die because of my annoyancy (wujud ke ayat tu?but u'll get my point!haha). :D

just a little something that i tot funny.

you guys don't have to force yourselves to think it's funny. It's just my opinion that's why I added the 'I TOT FUNNY' :D


Thursday, April 21, 2011

post x puas hati


sape yg slalu bukak fb, korang pasti perasan ade fenomena boys-girls fight tgh berlaku.
startnye bile golongan lelaki post a very offensive notes pasal perempuan eventho post tu ditujukan kpd whores (perempuan murahan) tp agak2 la kan, golongan pempuan mane x panas bace?bahasa pun agak kureng mcm penulis tu tgh mngalami hormon x stabil. I've seen a lot of situation that is similar to this. mereka nak menegur tapi mereka menegur ikut perasaan. Tak kena cara then end up dua2 belah pihak bergaduh.
then few days later ade pulak golongan girls post note utk golongan lelaki.saya mngaku post tu x sepedas post lelaki tu.
paling kelakar, ade sorg dak lelaki tu, x habis nk tegakkan pendirian dye ttg ape yg ade kt post perempuan tu kt status dye.status dye b4 ni pun agak sexist gak la..nmpk je salah girls..ade je dye nk kritik pasal girls.
dude, srysly, obvious anda seorang sexist..
ko fikir la kan, ko ade mak ade adik ade kakak, ade nenek...
bile ko kutuk2 golongan perempuan lebeh kurg gak ko kutuk darah daging ko sndiri.
fikir mcm ni jela. semua org ade kekurangan dye, semua org ambil masa utk perfecting dorg pnye kekurang dan masa dorg tgh perfecting tu ko xyah la mngelabah kutuk2 ape yg dye tgh buat.rilex suda.
mcm isu yg agak hot, perempuan yg tudung dye kjap on kejap off.
dude, dye b4 ni freehair nk ubah kpd tudung. xkn nk ubah trus. it's not easy for some ppl eventho some ppl bole terus transform. it takes time. SABAR.

in conclusion, DON'T HATE.

peace out! :D

Wednesday, April 20, 2011

untuk kawan2.

I tend to take things for granted. including in friendships. I said I'll be the bestest friend that u'll ever had yet at some point I still disappointed you. HOWEVER, I wanted u to remember that I'll always try at my very best. :)

blue-facial-masker-beday-prank.

aku di sini, rumah mak saudara kt kelantan posting entri ini.

masa tgh jawab paper kimia yg cm fakero tu, oleh sbb sume soalan dah abeh jawab even ade byk rongak dan dah abeh modal kelentong dah digunakan utk isi cavity kt ketas jawapan, terdetik kt kepala otak. lepas jwb paper ni, ak n nafizah nak bwk zatil pegi jalan2 area taman bendahara utk buy her time spye geng2 len smpat get ready tuk beday suprise zatil. di sebab kan rase x puas hati kt zatil yg mcm nk rak sorok beday dye, aku beria2nk buat taik pada beday dye.tp x nk over sbb kang dye hangin nan aku, mahunye dye doakan pointer ak sikit. tak ke niaye nyahh?so just bli kek murah then baling kt muka dye.TERBAIK. anyways, mase kt dewan exam tu just wonder agak2 zatil hangen x kala nk buat cmtu?haha.tp kek da bli so....fakit!haha

bile nak beli zatil mase supaya x balik bilik until geng da ready mcm ni, tringat lak kt tv sitcom The Big Bang Theories season 1 episod 16
dimana Howard Wolowitz try alih perhatian bestfriend dye aka beday boi, Leonard Hofstadter utk leave d apartment sbb member2 dye yg laen nak set up utk beday party si leonard nih..disbbkan member dye liat xnk tinggalkan apartment, Howard yg allergic to peanut sanggup makan chocolate bar yg ade peanut smpai muka bengkak2 n kne msuk ospital.HAHA.


nah.gambar2.


here's my homegirl zatil. :D
inilah blue facial masker just for zatil. :)
sume pun kena okeh!ai je xkena kat muke.YEAY! :P
de geng.
btw, kiteorg also sediakan kek 'rasmi' beday tuk zatil.xkan la nk kasik makan yg dah kne bahan kt muka kot.HAHA


haha.btw zatil, hepi 20th beday live long and prosper. Just want u to know that we'd never gone that far if u're not eagerly to hide yo beday!HAHA.hepy beday abg ensem! LOL.

Monday, April 11, 2011

entri exam yg paling x best

bukan nak share tips jawab exam sbb akaaakk *bunyi sengau* sendiri pun mmg terlebih 'terer' bab exam nih just na share tabiat2 time exam akaaaakkk*sengau* je.

  1. kalau study week biase ade 9 hari, hari ke-3 baru study sbb week kan ade 7 hari. so study 7 hari jela!
  2. bila da dapat paper mse msuk dewan, ak x cek soklan kua ape.biar je jadik suprise.
  3. kala pemeriksa suruh cek cukup x muka surat, ak intai sikit je cukup smpai nampak nombo muka surat sbb takut ternampak soalan!
  4. mase jawab, kala x dpt jawab ak akn goyangkan kaki.makin laju hayunan, mksudnye makin susah soalan.
  5. after exam, xsuke bincang soalan.takut kuciwa.tp kekadang bincang gak.ahh...peer presure!HAHA
  6. lepas tu seboleh mungkin xnk pikir pasal exam.sbb benda pun dah over.

tu je yg dapat share.smoge sume dapat jwb exam dgn lancarnye.make sure prepare secukupnye so lepas jwb nanti xde la rupe mak hilang anak oke!peace out!

Monday, April 4, 2011

kaya.

*AWAS, entri ni agak pointless n childish.kalau korg otak matang n suke membantang x yah baca. :)



bila member update status;

"Bye bye BB Storm II . iphone 4 or BB bold 3 ? help please . dilemma mak =,=' "


and i was on d laptop like..dude, srsly.bestnye hidup kau. xD