Friday, December 31, 2010

fesbuk updates

fesbuk updates skarang da macm2.kali ni fesbuk update akan berbunyi seperi

"Inbox me any number between 1 and 5000 and I'll make my status your number and what I think about you. Fun thing is, only you and me know what your number is.."

these are what i've got! :)

miey:

"Pendiam, pemalu, sombong. Tu 1st impression aku. Tapi lepas gua kenal lu sejak PMR, tuhan je tahu betapa pervert nye. Eh. Perv tu aku ke kau eh? :D. Bantal pelok aku tak kira susah atau senang. Kwn aku paling gempak dan hell,sumpah creative. Master of Photoshop dan Vintage. Paling aku suka,bila kita terpekik melolong tgh malam kat taman mcm orang gila. haha. ingat tak peristiwa orang gaduh dpn kita? :P"


aina:

"satu rumate dgn beta. hehe~ sangat berlagak time mulamula kenal dlu. but in the end, dia seorang shabat yang sangat baek. dia boleh jadi telinga, dia boleh jadi penasihat, dia lengkap serbaserbi lah. saat down je, dia yang tolong cheerkan balek. saya sayang sangat kat dia ♥ err, janji tau na jumpe. tak kan lupe ayat nie ''nape kau duduk camtu'' :p"

amni:

"I'm touched with this girl. As she confidently said that I'm possible to do ANYTHING err coz I'm crazy. LMAO. Dia kreatif. Saya admire cara dia edit gmbr & status dia fb. Ouh dia sengal juga. Love gossipin & talking to her. Crazy or not i like to disturb her during study week.~XD tapi. dia kena improved self esteem dia coz dia agak pemalu dgn stranger. She is easy to be loved."

maryam:

"kenal sejak sek rendah lg die ni, kami jiran, die anak last klw x silap so nmpk la sifat manja2 tu, sgt ske kan kucing die ni, ingt lg die penah bg sekor anak kucing suh bela, tp sygnye anak kucing tu cepat mati sob3, waktu sek menengah bpeluang la satu kelas ngn die smpi f3, die ni frenly orgnye, n ramah mesra ngn sume org, laki ke perempuan ke same je huhu :)"

amelya:

"maaf lmbat ye. hehe. erm. ko cute! *siyesly* . happy go lucky sokmo. hehe. ko tak pilih ken. i loike that. hee. erm. penceria klas. haha. bila nak blanje aku oh? huu. oh ye, ko pandai edit2 gambo jd lawa. suka3! hehe. good luck k! ♥ :)"



terimakasih sbb buat sya punye lobang idung kembang dan kempis. :)

Thursday, December 30, 2010

camera ouh camera

oke suda planning cuti sem 4 bulan ni saya mahu KERJA!
mak saye ckp

"boleeeehhh.bagusla dr duk saje membesarkan diri kt dpan komputer."

then saye pun jwab dgn level suara takat bunyi kentut

"ade aim."

ma pun ckp

"da agak.x mngkin na kije kala xde ape2 yg dikehendaknye."

saye pun diam.
tujuan nye na bli DSLR! patutnye kne dpt 3 kali deanlist bru kakak saye mahu beli kan satu.tp mcm berjanggut je lagi. sem satu logik r na dean tp x dean pun.haiz...byk dosa punya pasal tu yg x lepas tuh.so i've decided to do something bout it. DSLR fo beginners ley la dpt lam rm1007 dat day i surveyed kt kb mall.
lepas spm aritu kerja kt parkson 2 month dpt lam 1000 lebih so yeah.

so maybe u guys yg bace ckp

"alah, tyme dslr, sume nak dslr. tyme blackberry sume na blackberry. tyme iphone sume na iphone"

"mesti ko rase ko cool kan kala ade dslr."

"nampak kaya sikit ade dslr ni.ko na nmpak loaded en?"

well yea.owning dslr does make u look loaded sbb it friggin expensive dol.but HELLO, i will buy it with my friggin money kot.i tak korek duit ma bapak i or worse i tak korek duit parent u oke? cewah ayat tega.haha.

first of all. no, ak x beli dslr sbb skarang ni style remaja pakai dslr. tp saya MINAT forografi n it's pretty lame if i love fotografi but i can only use a camera phone. pathethic ryte. plus aritu mse pkai slr miey, d quality is so damn good. n i love editing it n really high quality photo will bring out the cool effect. i love fotografi since i owned a 1.3 megapixel camera phone. pathethic i know. :)
so don't bitching around saying i want a dslr so i look cool n loaded.thank u.
harap2 aim saya ini dpt dilaksanakan.jika anda sayang saya tolong doakan ea. :)

2 homosapien yg PALING saya sayang kat dunia ni.


monyet kat atas ni.
SHE GETS ME.
dia senget.dia different.dia unik.
dia hyper.dye gila.dye sarcastic.
dye garang.dye gedik kdg2.dye gatal. dye PERVERT
dye kawan yg baik n setia
dye PA terbaek (dye marah kala ak pnggil dye PA. xD)
dia agak color freak. fashion freak. under-age guy freak LOL.
SAYA SAYANG DIA. :)


monkey kat atas ni pulak
she don't really gets me but i still LOVE her.
dye cantek (oke tolong hentikan keperasanan anda)
dye comel tp suke buat muke burok tyme amek gmba
dye salu n sboleh mungkin x hampakan aku
kadang2 annoying tp saya xkesah.dye PERVERT.
romantik yg keterlaluan walaupun dgn member perempuan.(erk!)
freak n flirty. PEMAAF. puitis (sungguhku tidak percaya)
saye SAYANG ANDA! :)




LET'S TURN BACK TIME AND
lepak almost every night kat taman (port fav kite)
lepak kt pasa malam n duduk kt tembok smbil mkn, gossip sampai pasar malam tutop
SLEEPOVERS!
tengok wayang n lepak kt mall seharian
n
SHARE OUR YOUTH STORY TO'FUCKING'GETHER! :')








Monday, December 13, 2010

semester 1 break.the CHRONOLOGY.

cuti na abeh dah.imagine that!cepatnye masa!cuti anda mcm mane?boring?boring??normal ar..
mine pun boring gak tp ade gak lah mnde yg na distory-kan di sini.
lets start from 11/11/10.tepat pukul 11 am (kot!)paper basic math selesai dijawab.ni mksudnye..huray...n u can say out loud 'math, u can fuck off now!' LOLS.
lpas exam me n gals go men nyorok2 utk amek cu
pcakes yg mira order..hell yeah this means suprise party.haha.thanks to mira sbb dye yg byr cupcakes uh.


here the cuppy cakes

here the beday boys n girls




lpas tu me n gals meraikan kemerdekaan yg x seberapa ini dgn membuang masa sebanyak mungkin kat KB mall.KB mall is like EC mall for kuantanesse.lepak mcm org gila.n end up penat gila.

uh oh..rooftop pose. :)


stay kt rumah mira for 3 days sbb na kene cari tmpt utk buat SIEP(student in entrepreneurship program) or shall i call it 'pain in the ass'.thanks again mira.byk gila jasa ko kat ak.hihi. Then raya haji kt kuantan my mak beli secret recipe yg sedap gila.mmg mkn byk gila and end up sakit perut n saye x bole tgk ape2 mknan yg dbuat drp tepung selama 2 hari or i'll feel like a pregnant woman = loya..haha.then balik kelantan semula selama 3 hari utk buat SIEP dimana yg spatutnya kne buat 10 hari n dlm satu hari at least 8 jam tp kami buat sejam je.huahua.bermalam kt rumah zati semalaman then esok nye sleepover kt rumah nik, my dearest fren from matrik.esoknye lpak KB mall again ngan nik n elyn who is also fren from matrik

kt pantai cinta berahi or now org pngil pantai cahaya bulan.

then balik semula kuantan!home sewitt home.did nothing but portray myself as miley cyrus n become super rich in game the sims.haha.i do not have life dat time.
then spend quality time nan membe lame yg disygi kt teluk chempedak.



just so u know, gmba tiga2 kt bwh ni.kteorg ekceli ade kt batu yg ke-2 pling tinggi kt situ.but kat dlm gmba x nmpk lak tinggi.damn it!





di sini saye na mintak maaf kt BFF kesygan mimie rahman sbb x spend time nan ko langsung selame sbulan cuti ni.ak taw ko rindu gile kt ak.n ak pun.*dgn mimik muke yg cheesy gila
the truth is im a really bad person.sometime i've been thinking to myself n im like

"damn.im a TERRIBLE person. a terrible daughter.a terrible student n a terrible FRIEND."

sorry is all i can say.
even ak pena buat kt status fb;

"u know what is wrong with d word 'sorry'? it gives people d wrong idea that any mistakes can be solved by a single word."


tp yg sungguh dr hati ak yg x brape suci ni ak betul2 sorry.next time I PROMISE you.beside i still owe u one movie ticket! xD


then one night we so friggin bosan. me ajak kakak me lepak kt ecm.she so lazy n she was like

"kalau nak kuar pakai ar keter ak.suro izzah bwk"

DAMN!bagai kucen dpt ikan. kiteorg pun ronggeng r malam uh.na ajk tipah tp tipah xley kua.so kua berdua je.setelah pegi stalking rumah crush mcm psycho jonas brother fan..rumah cikgu kesayangan beli burger pegi round2 smpai jam 11.40 malam.izah pun berkata2

"kenkadang ak ase na g uma miey...tp da mcm malam gile..tkut lak..dala keadan lesen ak yg da xpired.."

oh n btw..izah nye lesen da xpired tu yg kami culik aiman uh..sbg backup!haha..then dye smbung lgi..
"tp kalau na g pun ko igt x jalan."

aku yg mmg jenis nyanyuk ni pun mmg x igt r direction uma miey..haha.sorry miey.SEE we don't forget about you! :)

jgn marah miey.we love u! hehe.


skarang ni tgh tunggu mase utk pergi.....UMK!bape hari je lagi..uwaaa...

the end!

Sunday, December 12, 2010

show off!

pernah tak tgk belog org yg tetibe dye tunjuk dye pnye destop picture.
WELL..here mine!

that kucen is so freakin cute i couldn't help myself.
curik gmba ni kt deviantART!haha.
p/s:sori kala xnmpk tulisan ni.i tried to change the font color but still when i published it d damn color wont change.stupid blog!haiz. =.='